33 yıllık usta eti lezzetlendiren püf noktayı paylaştı! Lokum gibi oluyor

Et pişirirken bilmeniz gereken bazı püf noktalarını bir araya getirdik. Et kızartırken ya da sote ederken işinize yarayacak tarifi de sizler için paylaştık.

Son zamanlarda et fiyatları artıyor. Bu nedenle vatandaşlar aldıkları eti ziyan etmek istemiyor. nationalpost.com web sitesinde yer alan içerikte; 33 yıldır restoran işleten İbrahim Usta, lezzetli et pişirmenin püf noktalarını paylaştı.

İşte et pişirirken bilmeniz gereken püf noktası!

Türk balı gibi et pişirmenin sırları hep sorulmuştur. 33 yaşındaki usta, lokum gibi et pişirmenin sırlarını paylaştı. İbrahim Usta’nın tavsiyesi üzerine lokum gibi et pişirebilir.

* Tava seçimine dikkat edin.

* Zeytinyağı kullanın.

* Etleri kavururken 1 şişe maden suyunun yarısını ekleyin. Pişireceğiniz et lokum gibi olacaktır.

LEZZETLİ ET KAVURMA TARİFİ NASIL?

* Eti küp şeklinde doğrayın.

* Tavaya zeytinyağını ekleyin ve iyice kızdırın.

* Yağ kızdıktan sonra eti koyun ve iyice kızartın.

* Etin rengi değişirse 1 şişe maden suyunun yarısını dökün.

*İyice karıştırın. Ve tavanın kapağını kapatın.

*Etler kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve baharatları serpip ocaktan alın.

*Servis yaparken 1 dilim limonun suyunu etin üzerine gezdirebilirsiniz.

ET NASIL DOYUR?

En sevilen yemeklerden biri olan et sote tarifi aslında oldukça basit.

GEREKLİ MALZEME LİSTESİ;

1/2 kg dana veya kuzu kıyma

1 orta boy soğan

2 domates

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yağ

2 acı biber

tuz ve kekik

ET SATEN YAPIN

* Soğanlar ince ince kıyılıp bir tavada kavrulur ve etler ilave edilerek suyu çekilinceye kadar iyice kaynatılır.

*Biberler ve domatesler yıkanır, küçük küçük doğranır ve kavrulmaya hazırlanır.

*Eti suyunu çekene önce biber sonra domates eklenir ve domatesin suyu çekilene kadar iyice pişirilir.

* Tuz ve karabiber ve biraz su ekleyip etleri sotelemeye bırakın.

* Ocaktan almadan biraz kekik ve isteğe göre pul biber serpiştirin ve bir süre sonra ocaktan alın, yemek artık servise hazırdır.

SİZE EN ÇOK NE UYAR?

Etin hem kavurmasına hem de kavurmasına en çok yakışan lezzet pirinç pilavıdır. Çorba olarak mercimek veya ezogelin çorbası tavsiye edilir.

İNCELEME: CUMHURİYET…

Yoruma kapalı.

Bebek Bakıcısı - Omegle - Sohbet Odaları - Omegla - Görüntülü Sohbet -
uaeupdates.com deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu radabet giriş Puff langstoninstitute.org gaziantep bayan escort antep escort