Sadece 5 malzemeyle yapabileceğiniz pizza tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Ev yapımı Pizza Bunu yapmak için her zaman pizzacıdan sipariş vermeniz gerekmez. İşte size harika bir fırsat: Sadece 5 malzemeyle evinizde harika bir pizza hazırlayabilirsiniz! Bu tarif, kolayca bulunabilen malzemelerle lezzetli bir lezzet sunuyor. Hamurun hazırlanmasından sosun hazırlanmasına ve pişirilmesine kadar her adım oldukça basittir. Şimdi size bu harika pizza tarifini adım adım sunuyoruz.

Malzemeler:

Pizza Hamuru:

  • 2 bardak un
  • 1 bardak çay suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Domates sosu:

  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve biber
  • Mozzarella peyniri:
  • 200 gram mozarella
  • Zeytin:
  • İsteğe göre çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • Fesleğen (isteğe bağlı):
  • Taze veya kurutulmuş fesleğen yaprakları

Üretme

Hamuru hazırlayın:

Unu ve tuzu bir kaseye ekleyin. Daha sonra su ve yağı ekleyerek yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yaklaşık 5-10 dakika sürebilir.

Hamuru streç filmle sarıp yaklaşık 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Domates sosunu hazırlayın:

Domatesleri rendeleyin veya doğrayın. Sarımsakları ezin veya ince ince doğrayın.

Yağı bir tavada ısıtın, ardından sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.

Daha sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sos koyulaşana kadar pişirin.

Pizzayı Hazırla

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Unlu zeminde merdane yardımıyla hamuru açın. Tercihinize göre ister ince ister kalın olsun.

Hazırladığınız domates sosunu makarnanın üzerine sürün.

Üzerine mozarella serpin.

Zeytin dilimlerini serpin.

İsteğe bağlı olarak fesleğen yaprakları da ekleyebilirsiniz.

yemek pişirmek

Hazırladığınız pizzayı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya peynir eriyene ve hamur altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.

Hizmet

Pişen pizzayı kesip servis yapın.

İsteğe göre üzerine bir kaç taze fesleğen yaprağı daha serperek servis yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir