Masterchef yüksük çorbası tarifi! Yüksük çorbası nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir? Şefleri hayrete düşürecek yüksük çorbası tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

MasterChef 2024 düelloları başladı. Her bölümde farklı tariflerin sunulduğu yarışmada geleneksel lezzetler çoğu zaman eksik olmuyor. Bu akşam yarışmacılar lezzetli bir yüksük çorbası hazırlamaya davet edildi. Yarışmacılar bu zorlu görevi en iyi şekilde tamamlayıp jüriyi etkilemek için tüm yeteneklerini sergilediler. Peki yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, liderler Benzersiz yüksük çorbası tarifi…

PUL ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı yağ

1 bardak dondurulmuş mantı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

PUL ÇORBASI NASIL YAPILIR

Yüksük çorbası için öncelikle yağları tavaya alıp erimesini sağlayın.

Domates salçasını ve naneyi ekleyip kavurun.

Salçalar rengi dönünce 1 litre kaynar su ilave edip kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca önce nohutları ekleyin.

Daha sonra mantıyı ve baharatları ekleyin.

Mantıyı bu şekilde 10-15 dakika, istenilen yumuşaklığa ulaşıncaya kadar pişirin.

Gnocchi pişince yüksük çorbasını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Yüksük çorbası tarifi ipucu:

Dondurulmuş mantıyı satın almak yerine evde hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabilir veya haşlanmış olarak satın alabilirsiniz. Tarifi et suyuyla da pişirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir