Reflü hastalarının dikkati! Ramazan diyetiniz çok önemlidir: ne düşünülmelidir? Uzmanlar uyardı …

Ramazan’da reflü problemleri olan insanlar, mide asidini artırmayacak ve reflü şikayetlerini tetikleyecek şekilde beslenmelidir.

Büyük doktor, “Bütün gün açsa, gıdayı tüketmek için hızlı ve büyük kısımlar mideyi gerektiğinden daha fazla doldurur. Mide asidi yemek borusundan kaçmak için mide asidini arttırır. Gıda tarafından yavaş yenilir, ısırık iyi çiğner ve mide aniden reflü şikayetlerinin oluşumunu veya şiddetin azaltılmasını önler” dedi.

“Gulland Doğa ve Canlı ve Crimeck için Ol”

Ramazan ayında, reflü problemleri, mide asidi ve şikayetleri olan insanlar şikayetlerini tetiklememelidir. Büyük Doktor, “Midenin oruçlanması sırasında uzun süre boş kalması için uzun süre oruç tutarken, yanlış tercihler reflü şikayetlerini şiddetlendirebilir. Hızlı yağ ve avuç içi ile Ifer Hızlı yağ çorbası açıldıktan sonra mide güç ve sindirim için hazırlayacaktır. Kızartma ve aşırı yağlı gıdaları geciktirerek geri akıştan kaçınılmalıdır” dedi.

thumbs_b_c_caefa183988cc5c2c2faa4a7f4f45bdb4b8

“Fransız ve ağır tatlılar midelerini yorabilir”

Ramazan ayında yapılan bazı beslenme hataları, artan şikayetler gibi mide yanıkları, sert, zayıf ve göğüs ağrısının reflüsünü tetikledi. Dr. Kocampo, aşağıdaki bilgileri paylaştı: “Bütün gün açsa, gıdayı tüketmek için hızlı ve büyük kısımlar mideyi gereğinden fazla doldurur. Midenin basıncı yemek borusunda yavaşça kaçmak için mide asidini arttırır. Asit ve asit ile reflü önleyebilen kaynama veya fırın riski.

thumbs_b_c_c401fb7ef1b54f7dd6ea508d1c665d5

“Oruç hafif ve besleyici yiyeceklerle açılmalıdır”

Uzun bir açlıktan sonra Hyaftar’a dikkat etmemeliyiz. Doktor Demirel, “Ramazan’ın Ramazan’ın sahte iftarın sahte alışkanlıklarına uzun saatler süren açlıktan sonraki ayda ciddi mide yüklerine, tetikleme ve sindirim problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, aşırı gıda yemek yerine IFTAR, sistemden sonra 30-45 dakika sonra sindirim sistemi ve mide problemlerini verecektir.

“Kahve tüketilmemeli, çay sınırlı olmalı”

Büyük Doktor, “Özellikle mide asidini artırabilen kahve tüketimi önlenmelidir. Bitkisel çaylar içecek olarak tercih edilebilir. Ramazan’ın ikinci önemli ritüeli olan Sahur, karmaşık karbonhidratlarda tüketilmelidir. Kepekli ekmek ve yulaf gibi gıdaların mideyi korumak için uzun süre tercih edilmelidir.

1980030

“Sahur reflü riskini azalttıktan sonra dik bir pozisyonda kalın”

Prof. Büyük Doktor “Yedikten sonra mide asidi yedikten sonra aktive edilir. Mide riskini korumak için en az 30-60 dakika olabilirler.

uyumak

(İHA)

Ramazan BannerBu içerik sitef katray tarafından yayınlandı

Erzurum'un yaşlı nüfusunun profili açıklandıErzurum’un yaşlı nüfusunun profili açıklandı
Bursa bisikletçileri Iftar'dan sonra Uludağ'a gittiBursa bisikletçileri Iftar’dan sonra Uludağ’a gitti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir