Hafif ve çıtır bir Japon atıştırmalık olan Corn Tempura, mısırın tazeliği ile tempura hamurunun hafifliğini birleştiriyor. Farklı bir lezzeti basit ve lezzetli bir şekilde denemek isteyenler için nefis bir tarif…
MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
1 bardak buzlu su
2 su bardağı mısır tanesi (taze veya konserve)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için bitkisel yağ
İsteğe bağlı: daldırma için soya sosu veya teriyaki sosu
ÜRETME
Bir kapta mısır unu ve buzlu suyu birleştirin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve çırpın. Hamurun kıvamı biraz kalın olmalı ama çok kalın olmamalıdır.
Mısır tanelerini temizleyip süzün. Daha sonra kurulayın.
Bitkisel yağı bir tencerede ısıtın. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için kürdan veya termometre kullanabilirsiniz. Sıcaklık 180-190°C civarında olmalıdır.
Mısır tanelerini tuzlayın.
Mısır tanelerini hazırladığınız tempura karışımına batırın ve fazla karışımı silkeleyin.
Kaplanmış mısır tanelerini dikkatlice kızgın yağın içine indirin. Bir seferde çok fazla mısır eklemeyin, aksi takdirde tempura parçalanabilir.
Mısır taneleri altın rengine dönene kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın. Kızartma sırasında tempura parçalarını bir spatula veya tel kaşık kullanarak dikkatlice çevirin.
Kızaran tempurayı fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun.
İsteğe bağlı olarak tempurayı soya sosu veya teriyaki sosu gibi bir sosla servis edin.